- 1 pęczek rzodkiewek
- 1 pęczek dymki
- 4-5 liści sałaty lodowej
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 3 jaja ugotowane na twardo
- 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
- sos:
- 2 łyżki majonezu sałatkowego
- 2 łyżki śmietany
- 1 łyżeczka ginu (jałowcówki)
- sok z 1 cytryny
- curry
- sól
- cukier
Umyte i osuszone rzodkiewki pokrój w plasterki (2 zostaw do udekorowania sałatki). Obrane jajka pokrój w półplasterki, tuńczyka odsącz z zalewy i rozdrobnij widelcem, dymkę i część młodych listków rzodkiewek drobno posiekaj, a sałatę porozrywaj na małe kawałki. Połącz wszystkie składniki sałatki, polej ją sosem, delikatnie wymieszaj i odstaw do lekkiego schłodzenia.
Przed podaniem udekoruj połówkami rzodkiewek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz