Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Sałatka z ogórków

Składniki:
  • 8 kg ogórków
  • 80 dag cebuli
  • 26 ząbków czosnku
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • 10 ziarenek czarnego pieprzu
  • 1/2 szklanki octu
  • 1/2 szklanki oliwy
  • 4 łyżki soli
  • 2 łyżki cukru
Ogórki umyj, osusz, połowę z nich obierz, a wszystkie pokrój w plasterki. Cebulę i czosnek też umyj i pokrój w cienkie plasterki. Wszystkie składniki wymieszaj z przyprawami i odstaw na 2 godziny. Potem umieść je w słoikach razem z sokiem. Pasteryzuj przez 5-10 minut (mniejsze słoiki odpowiednio krócej).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...