- 8 niewielkich porów
- sos winegret:
- 1/2 szklanki oliwy z oliwek
- 3 łyżki białego octu winnego
- 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- sól, pieprz
- do dekoracji:
- gałązka pietruszki
Teraz przygotuj sos winegret: wlej oliwę i ocet winny do miseczki, dodaj pieprz, sól, szczypiorek i natkę. Energicznie ubij widelcem, aż do dokładnego połączenia się składników.
Ułóż pory równo na półmisku. Przed podaniem polej sosem winegret i ozdób gałązkami pietruszki.
Pory możesz podawać jako sałatkę lub jako przystawkę ze świeżą, francuską bułką. Jeśli nie masz porów, w zastępstwie możesz ugotować szparagi i podać w ten sam sposób.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz