Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Sałatka z tuńczyka i krewetek

Składniki na 3 porcje:
  • 1 puszka tuńczyka w oliwie (200 g)
  • 10 dag krewetek z puszki
  • 3-4 łodygi selera naciowego
  • 3-4 łyżki najprostszego winegretu
  • 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
Łodygi selera umyj i pokrój w cienkie plasterki. Tuńczyka wyjmij z oliwy i widelcem podziel na mniejsze kawałki.

Seler, tuńczyka i krewetki dokładnie wymieszaj razem, po czym polej winegretem i obficie posyp natką pietruszki. Sałatkę wstaw do lodówki na 30 minut do schłodzenia, po tym czasie podawaj z pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...