Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Sałatka z kiełków soi

Składniki na 3 porcje:
  • 1 szklanka kiełków soi
  • 1 puszka sardynek w oleju
  • 2 plastry ementalera
  • 1 zielona papryka
  • po 1 łyżce soku z cytryny i sosu sojowego
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • pieprz, sól
  • szczypta cukru
Pokrojone na kawałki kiełki soi wymieszaj z rozdrobnionymi sardynkami, pokrojoną w drobną kostkę zieloną papryką, ementalerem pociętym na paski i sosem utartym z oleju, jaki pozostał po sardynkach. Dodaj też sok z cytryny, sos sojowy, pieprz, szczyptę cukru i szczyptę soli.

Sałatkę wstaw na chwilę do lodówki, a przed podaniem obficie posyp zieloną pietruszką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...