Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Sałatka z owoców morza

Składniki na 6 porcji:
  • 2-3 puszki wybranych owoców morza (mule, kraby, krewetki)
  • 1 mały ogórek
  • 1 zielona papryka
  • 4 pomidory
  • 1 główka sałaty
  • gałązki natki pietruszki
    sos:
  • 4 łyżki majonezu sałatkowego
  • 4 łyżki śmietany
  • 1-2 krople tabasco
Owoce morza odsącz z zalewy. Liście sałaty umyj i porwij palcami na małe kawałki. Oczyszczoną paprykę pokrój w cienkie krótkie paseczki, obrany ogórek - w kostkę, a pomidory (bez skórki) - w ósemki.

Przygotuj sos. Do salaterki włóż sałatę, owoce morza, ogórek, paprykę i pomidory (kilka cząstek zostaw do dekoracji). Sałatkę polej sosem, delikatnie wymieszaj, a na koniec wstaw na 10 minut do lodówki.

Podawaj z pieczywem lub krakersami. Oczywiście, udekorowaną wedle własnego uznania odłożonymi cząstkami pomidora oraz gałązkami natki pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...