Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Sałatka z owocami morza

Składniki:
  • 50 dag mrożonej mieszanki owoców morza
  • 1 czerwona cebula
  • kilka zielonych i czarnych oliwek bez pestek
  • 3 pomidory
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 10 kolb konserwowej kukurydzy miniaturowej
  • natka pietruszki
    sos:
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka keczupu
  • sok z 1 cytryny
  • sól
Oliwę wlej do słoiczka, dodaj sok z cytryny, musztardę, keczup i sól. Zakręć słoik i potrząśnij nim, aż składniki się połączą. Owoce morza rozmroź na parze i polej sosem.

Kukurydze osącz z zalewy, pomidory pokrój w ósemki, cebule w piórka, a seler naciowy w cieniutkie plasterki. Wymieszaj z owocami morza i oliwkami. Ułóż sałatkę w salaterce, udekoruj natką i wstaw na pół godziny do lodówki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...