- 25 dag makaronu (rurki)
- opakowanie mrożonej włoszczyzny (50 dag)
- 1 czerwona papryka (15 dag)
- 10 dag sera feta
- 2 łyżki oleju
- 3 łyżki świeżych ziół (bazylia, oregano, majeranek)
- sól
- sos:
- 3 łyżki octu balsamicznego
- 5 łyżek oliwy
- 1 łyżeczka cukru
- sól, pieprz
Makaron ugotuj al dente w posolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju, a następnie odcedź go i ostudź. Paprykę umyj, oczyść z gniazda nasiennego i potnij w kostkę. Na pozostałym oleju podsmaż włoszczyznę i paprykę (powinny być chrupiące) i rozkrusz ser. Umieść makaron i warzywa w misce, całość posyp serem oraz ziołami, polej sosem i odstaw na 1 godzinę. Wymieszaj dopiero przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz