- 30 dag kaszki kuskus
- 1 szklanka bulionu warzywnego w płynie
- 1 puszka kukurydzy konserwowej
- 1 duże jabłko
- 1 żółta lub czerwona papryka
- 1 mały ogórek
- 1 mała czerwona cebula
- 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
- 2 łyżki kiełków lucerny
- 3-4 łyżki majonezu sałatkowego lub oliwy z oliwek
- sól, pieprz
- do dekoracji:
- cząstki pomidora
Jabłko, paprykę i ogórek umyj, jabłko pokrój w drobną kostkę, ogórek w półplasterki. Paprykę przekrój, usuń gniazda nasienne, po czym pokrój w krótkie paseczki. Teraz obierz cebulę i drobno ją posiekaj. Do kaszy dodaj jabłko i pokrojone warzywa. Kukurydzę odcedź z zalewy, włóż do salaterki, na koniec wsyp kiełki.
Wszystko obficie polej majonezem (lub oliwą), wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem udekoruj sałatkę cząstkami pomidora i posyp szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz