Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Sałatka z krabów

Składniki na 5 porcji:
  • 2-3 puszki z mięsem krabów (30-40 dag netto)
  • 4-5 łyżek majonezu sałatkowego
  • 3-4 łyżki słodkiej śmietanki 18-proc.
  • 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól
  • biały pieprz
    do dekoracji:
  • liście sałaty
Na początku wyjmij z zalewy mięso krabów. Dokładnie je przejrzyj i odrzuć wszystkie widoczne chrząstki, a następnie włóż do miski. Teraz posyp je natką, skrop sokiem z cytryny, przypraw solą, białym pieprzem i delikatnie wymieszaj ze śmietanką i majonezem.

Sałatkę nakryj i wstaw do lodówki na 2-3 godziny. Przed podaniem ułóż ją w salaterce wyłożonej liśćmi sałaty - będzie wyglądała bardzo apetycznie.

Podawaj z bagietką i masłem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...