Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Sałatka z kapusty włoskiej

Składniki:
  • 50 dag kapusty włoskiej
  • 2 pomarańcze
  • 1 mała cebula
  • sól
    sos:
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki octu winnego
  • sok i otarta skórka z 1 pomarańczy
  • sól, cukier
Opłukaną kapustę zanurz na 4-5 minut we wrzątku, wyjmij i natychmiast przelej zimną wodą. Potem dokładnie osącz drobno poszatkuj. Wymieszaj starannie składniki sosu.

Cebulę pokrój w cienkie plasterki, obrane pomarańcze pokrój w kostkę (usuń pestki!). Połącz składniki sałatki, polej sosem, wymieszaj. Podawaj lekko schłodzoną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...