- 50 dag brokułów świeżych lub mrożonych
- 2 jaja
- 3 pomidory
- 1/2 żółtej papryki
- 1 mała czerwona cebula
- 1 puszka kukurydzy
- 4 łyżki majonezu sałatkowego
- sól, pieprz
- 1 łyżeczka cukru
Teraz ugotuj na twardo jaja (10 minut), ostudź je, obierz i pokrój w półplasterki. Pomidory umyj i pokrój w ósemki, paprykę w wąskie, krótkie paseczki, cebulę obierz i drobno posiekaj, kukurydzę odcedź z zalewy. Warzywa ułóż w salaterce, dodaj jaja, całość przypraw do smaku solą i pieprzem, następnie obficie polej majonezem.
Sałatkę delikatnie wymieszaj i schłódź w lodówce. Przed podaniem udekoruj według uznania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz