Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Sałatka z brokułów z tofu

Składniki:
  • 50 dag różyczek brokułów (świeżych lub mrożonych)
  • 14 dag pieczeni z tofu
  • 10 dag kukurydzy konserwowej
  • 1/3 dużej czerwonej papryki (świeżej lub konserwowej)
  • 4 łyżki płatków migdałowych
    sos:
  • 1 płaska łyżka majonezu sałatkowego
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka sosu egzotycznego
  • sól
  • pieprz
Brokuły wrzuć do wrzącej wody i gotuj około 4 minut (na półtwardo), po tym czasie odcedź.

Pieczeń z tofu pokrój w kostkę, a paprykę w paseczki i wraz z kukurydzą dodaj do brokułów.

Czas na sos. Majonez połącz z jogurtem i sosem egzotycznym, dopraw do smaku solą i pieprzem. Sałatkę polej tak przygotowanym sosem i posyp płatkami migdałowymi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...