- 4 jaja ugotowane na twardo
- 1 zielony ogórek
- 1 pęczek rzodkiewek
- 1 pęczek szczypiorku
- sos:
- 2 łyżki majonezu sałatkowego
- 1 szklanka jogurtu lub kefiru
- 1 łyżka soku z cytryny
- 3 łyżki posiekanej zielonej rzeżuchy
- cukier
- sól
- pieprz
Ogórek pokrój w kostkę, szczypiorek posiekaj, a rzodkiewki pokrój w plasterki. Trzy jaja pokrój w równe plastry. W salaterce układaj warstwami: jaja, rzodkiewki, ogórek, przesypując składniki szczypiorkiem. Na koniec polej wszystko uprzednio przygotowanym sosem, delikatnie wymieszaj i posyp rzeżuchą.
Przed podaniem udekoruj sałatkę ćwiartkami jaja i połówkami rzodkiewek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz