- 2 pomarańcze
- 1 puszka tuńczyka w oleju
- 1/2 główki małej czerwonej kapusty
- 1 środek małej białej kapusty
- 5 dag sera grojera
- 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
- 1 winne jabłko
- sok z 1 cytryny
- sos:
- olej z puszki tuńczyka
- 3 łyżki oleju słonecznikowego
- 2 łyżki soku z cytryny
- skórka otarta z 1 cytryny i pomarańczy
- 1 łyżka ostrej musztardy
- sól, pieprz, cukier
Tuńczyka przełóż do salaterki, rozdrobnij widelcem, dodaj odciśniętą z nadmiaru soku kapustę i pozostałe składniki sałatki. Polej sosem, dokładnie wymieszaj, po czym przykryj i wstaw na pół godziny do lodówki. Przed podaniem udekoruj orzechami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz