Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Sałatka śledziowa z fasolą

Składniki na 8 porcji:
  • 2 szklanki ugotowanej fasoli perłowej
  • 3 ziemniaki ugotowane w mundurkach
  • 4 filety śledziowe
  • 2 cebule
  • sok z 1 cytryny
  • mielony suszony cząber
  • 2-3 łyżki oleju
  • 2-3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz
Ugotowaną fasolę posyp cząbrem, skrop olejem. Pokrojoną w kostkę cebulę skrop sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem. Obrane ziemniaki pokrój w kostkę, skrop olejem.

Filety śledziowe pokrój w drobną kostkę. Połącz wszystkie składniki sałatki, polej pozostałym olejem, delikatnie, ale dokładnie wymieszaj. Na koniec przykryj folią i wstaw na 2-3 godzin do lodówki.

Przed podaniem posyp szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...