- 20-30 dag cykorii
- 3-4 mandarynki
- 1 banan
- 3 łyżki rodzynek
- 1 łyżka koniaku
- po 1 łyżce posiekanych orzechów włoskich, laskowych i migdałów
- sos:
- 4 łyżki majonezu sałatkowego
- 1 łyżka soku z cytryny
- sok z pomarańczy
- skórka otarta z cytryny i pomarańczy
- curry
- biały pieprz
- mielona kolendra
Obrany ze skórki banan pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny (dzięki temu nie ściemniej). Rodzynki sparz, osącz, ułóż w salaterce, po czym zalej koniakiem. Podziel na cząstki obrane mandarynki.
Na koniec połącz składniki sałatki z orzechami i migdałami, polej mocno schłodzonym sosem, delikatnie wymieszaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz