- 50 dag młodej zielonej fasolki szparagowej
- sok i skórka otarta z 1 cytryny
- cukier
- sól
- 1 łyżka masła
- 1 ząbek czosnku
- 10 dag koziego sera
- 1 duża cebula
- 2 łyżki posiekanych zielonych listków bazylii
- sos:
- 2 łyżki oleju
- sok z cytryny
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka majonezu sałatkowego
- 1 łyżka wywaru z fasoli
- sól, pieprz
- do dekoracji:
- 2-3 małe pomidorki
- 1 jajo ugotowane na twardo
- 2-3 listki bazylii
Pokrojony w kostkę ser i posiekaną cebulę wymieszaj z fasolką, polej całość sosem, jeszcze raz wymieszaj i lekko schłodź w lodówce. Przed podaniem posyp posiekanym jajkiem oraz udekoruj listkami bazylii i ćwiartkami pomidorków.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz