Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Sałatka jarzynowa

Składniki:
  • 50 dag mrożonych warzyw
  • (marchewka, kukurydza,
  • groszek, seler, pietruszka)
  • 1-2 ogórki kwaszone
  • 1 jabłko
  • 1 jajo ugotowane na twardo
    sos:
  • 3 łyżki majonezu sałatkowego
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • cukier
  • sól
  • pieprz
Mrożonkę wrzuć do wrzącej osolonej wody i gotuj przez 5-10 minut. Po tym czasie odcedź i dobrze odsącz. Jabłko umyj i usuń z niego gniazda nasienne, a ogórki obierz ze skórki. Jabłko, ogórki i jajo pokrój w kostkę i wymieszaj z ugotowanymi warzywami.

Przygotuj sos: połącz majonez z musztardą i wedle uznania dopraw cukrem, solą i pieprzem, a następnie dodaj do sałatki i delikatnie wymieszaj.

Do sałatki jarzynowej możesz dodawać gotowaną soję lub groszek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...