Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Sałatka dla wegetarian

Składniki:
  • 2 szklanki pęczaku ugotowanego na sypko
  • 15 dag wędzonego serka tofu
  • 10 dag kiełków rzodkiewki
  • 2 łyżki oleju
  • 6 migdałów
  • 1 łyżka posiekanej bazylii lub tymianku
  • sól
Tofu pokrój w kostkę. Migdały sparz, obierz i grubo posiekaj. Ugotuj na sypko dwie szklanki pęczaku i dodaj go do pokrojonych składników, wrzuć też do nich kiełki rzodkiewki. Teraz wystarczy już wymieszać wszystkie składniki razem, polać olejem, posolić i posypać zieleniną.

Żeby sałatka ładnie się prezentowała na stole, możesz przybrać ją zieleniną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...