Szukaj przepisów

poniedziałek, 16 lipca 2012

Rozmarynowa pieczeń

Składniki na 4 porcje:
  • 1 kg cielęciny sznyclowej
  • 2 niepełne szklanki bulionu warzywnego (400 ml)
  • 50 dag ziemniaków
  • 40 dag marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • 40 dag cukinii
  • 1 pęczek rozmarynu
  • 2 plasterki cytryny
  • sól, pieprz
Mięso natrzyj solą i pieprzem, po czym umieść w brytfance. Piecz 2 godziny w temperaturze 175°C. W czasie pieczenia podlewaj bulionem.

Ziemniaki i marchewkę obierz, pokrój na kawałki, włóż do brytfanki na 30 minut przed końcem pieczenia. Na 15 minut przed końcem pieczenia dodaj plasterki cukinii i posiekany czosnek.

Igiełki rozmarynu oderwij od gałązek. Ułóż je na mięsie razem z cytryną 10 minut przed końcem pieczenia. Pieczeń ułóż na półmisku na jarzynce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...