Szukaj przepisów

poniedziałek, 16 lipca 2012

Polędwica po astrachańsku

Składniki na 10 porcji:
  • 1 kg polędwicy wołowej
  • olej do smażenia
    marynata:
  • 1 seler (może być naciowy)
  • 1 cebula
  • estragon
  • przyprawa do mięs
  • oliwa
  • sól, pieprz
    do dekoracji:
  • 1 pomidor
  • 1 cytryna
  • 1 świeży ogórek
  • oliwki
  • 30 dag gotowej bitej śmietany
  • 15 dag kawioru
Warzywa rozdrobnij i wymieszaj z pozostałymi składnikami marynaty. Polędwicę zamarynuj z warzywami, odstaw na 2-3 godziny w chłodne miejsce. Mięso oczyść z warzyw, obsmaż, potem dodaj warzywa i wstaw do piekarnika na 5-15 minut.

Upieczone mięso pokrój na skos w plastry, ułóż na talerzu, na środku wyłóż śmietanę i kawior, udekoruj.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...