Szukaj przepisów

poniedziałek, 16 lipca 2012

Rożki z szynki

Składniki na 4 porcje:
  • 4 plastry szynki
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 15 dag sera pleśniowego
  • 1 łyżeczka posiekanych i kilka całych orzechów laskowych
Seler umyj, łodygę i nać drobno pokrój. Ser pleśniowy rozdrobnij widelcem. Następnie dodaj łodygę, pół selera naciowego i posiekane orzechy, wszystkie składniki wymieszaj.

Nadzienie serowe podziel na 4 części. Na każdym plasterku szynki ułóż porcję masy serowej i zwiń w rożek.

Przygotowane rożki ułóż na talerzu. Udekoruj odłożoną nacią selera i całymi orzechami laskowymi.

Nadzienie możesz też przygotować z białego sera. Pamiętaj jednak, że ma on delikatny smak i powinno się go dobrze przyprawić, np. ostrą papryką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...