Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Pulpety ze szpiku

Składniki na 5 porcji:
  • około 15 dag szpiku wołowego
  • 4-5 łyżek przesianej bułki tartej
  • 2 jaja
  • 1 cebula średniej wielkości, starta na tarce
  • 2-3 posiekane ząbki czosnku
  • starta gałka muszkatołowa
  • 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
Lekko uderzając w kości tukowe usuń z nich szpik, po czym utrzyj go z jajami na jednolitą masę. Cały czas ucierając, dodawaj bułkę tartą, cebulę, czosnek i natkę. Dopraw solą, pieprzem, gałką i dokładnie wymieszaj.

Zwilżonymi dłońmi formuj niewielkie kulki, ostrożnie włóż je do wrzątku i podgrzewaj około 10 minut na małym ogniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...