Szukaj przepisów

wtorek, 17 lipca 2012

Pszenica z pomidorami

Składniki:
  • 5 łyżek pszenicy
  • 3-4 pomidory
  • 2 cebule
  • 3 łyżki posiekanej świeżej mięty
  • liście sałaty
    sos:
  • sok z 1 cytryny
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
Pszenicę zalej zimną wodą i odstaw na godzinę. Potem odsącz, ugotuj na małym ogniu do miękkości i ponownie odsącz. Pomidory sparz i po zdjęciu skórki pokrój w drobną kostkę. Cebulę obierz, posiekaj jak najdrobniej. W salaterce wymieszaj pszenicę z pomidorami i cebulą, polej sosem przygotowanym z soku z cytryny i oliwy oraz doprawionym solą i pieprzem. Obficie posyp miętą. Danie udekoruj liśćmi sałaty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...