Szukaj przepisów

wtorek, 17 lipca 2012

Pory ze śliwkami

Składniki:
  • 40 dag porów
  • 20 dag świeżych lub mrożonych śliwek
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki posiekanego koperku
    sos:
  • 3 łyżki oleju słonecznikowego
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z cytryny
  • cukier
  • sól, pieprz
Z porów odetnij zielone części (możesz je odrzucić), a części białe starannie opłucz, przetnij wzdłuż na pół i pokrój w cienkie półplasterki. Śliwki umyj, osusz, pokrój na kawałki, odrzucając wszystkie pestki. Teraz obierz jabłko i po usunięciu gniazda nasiennego drobno je posiekaj.

Wszystkie składniki wymieszaj. Sałatkę posyp koperkiem i polej sosem przygotowanym z oleju i soku z cytryny oraz doprawionym roztartym z solą czosnkiem, cukrem i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...