Szukaj przepisów

wtorek, 17 lipca 2012

Rzodkiewki z tofu

Składniki:
  • 2 pęczki rzodkiewek
  • 25 dag tofu
  • 2 zielone ogórki
  • kilka orzechów laskowych lub włoskich
  • sok z cytryny
    sos:
  • 3 łyżki oleju arachidowego
  • 1-2 łyżki jasnego octu winnego
  • sól, pieprz
Rzodkiewki umyj, odetnij korzonki, wybierz młode, środkowe listki i je posiekaj. Tofu pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny. Ogórki (ze skórką) też pokrój w kostkę. Teraz musisz zemleć orzechy.

Rzodkiewki podziel na cząstki, wymieszaj z ogórkami i tofu, polej sosem z oleju i octu doprawionym solą i pieprzem. Posyp orzechami i posiekanymi listkami rzodkiewki.

Uwaga: zamiast oleju możesz użyć jogurtu naturalnego (pojemnik) doprawionego solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...