Szukaj przepisów

poniedziałek, 16 lipca 2012

Przyjęciowy półmisek

Składniki na 12 porcji:
  • 1 puszka krabów (ok. 200 g)
  • 6 jaj na twardo
  • 4-5 łyżek majonezu dekoracyjnego
  • 3 łyżki keczupu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 mała sałata
  • 6 małych pomidorków
  • kilka gałązek zielonej pietruszki
  • sól, pieprz, szczypta cukru
Wyjęte z puszki kraby zmiksuj z majonezem, keczupem, sokiem z cytryny, solą, pieprzem i szczyptą cukru na gładką jednolitą masę. Po przykryciu wstaw na 2-3 godziny do lodówki.

Obrane jaja przekrój w poprzek i zetnij końcówki, aby można je było położyć tak, aby się nie wywracały. Pomidorki umyj i też przekrój na pół.

Na dużym półmisku wyłożonym liśćmi sałaty dekoracyjnie rozmieść połówki jaj, przykryj je połówkami pomidorków, polej mocno schłodzoną masą krabową i udekoruj gałązkami zielonej pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...