Szukaj przepisów

poniedziałek, 16 lipca 2012

Posiłek wojowników

Szaszłyk wołowy
    Składniki na 4 porcje:
  • 80 dag polędwicy wołowej
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki sherry
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka drobno posiekanego imbiru
  • 1-2 ząbki czosnku
Wymieszaj roztarty czosnek z imbirem, sosem sojowym, cukrem i sherry. Umytą i osuszoną polędwicę pokrój w równą kostkę, ułóż w salaterce, zalej przygotowanym sosem, dokładnie wymieszaj, przykryj i odstaw na 1-2 godziny do lodówki. Po schłodzeniu nadziej na szpadki i upiecz na grillu. Podawaj z frytkami lub ryżem.

To potrawa z „kuchni magicznej” - mięso wołowe uważane jest za pokarm ochronny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...