- 40-50 dag mielonej wołowiny
- 40 dag pomidorów (mogą być mrożone)
- puszka czerwonej fasoli konserwowej
- 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju roślinnego
- 2 cebule średniej wielkości
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego 30-proc.
- 1 1/2 szklanki rosołu wołowego z kostki
- 1-2 łyżeczki chili
- sól, pieprz
- ponadto:
- bagietka i zielona sałata mieszana
W rondlu rozgrzej oliwę (olej), zeszklij cebulę wraz z czosnkiem (2 minuty), włóż mięso i smaż je na dużym ogniu przez 3-4 minut ciągle mieszając. Dodaj pomidory, koncentrat, fasolę, chili i rosół, doprowadź do wrzenia, i gotuj pod przykryciem na małym ogniu około 25 minut. Pod koniec dopraw do smaku solą i pieprzem.
W czasie gotowania potrawy przygotuj zieloną sałatę mieszaną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz