Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Pory duszone z mielonką

Składniki:
  • 1 kg porów
  • 1 puszka mielonki wołowej (35-40 dag)
  • 4 łyżki oleju
  • 1 szklanka bulionu warzywnego (z kostki)
  • 4 łyżki piure ziemniaczanego
  • mielona papryka
  • posiekana natka pietruszki
  • sól, pieprz
Pory umyj i odetnij z nich zielone części oraz piętki. W szerokim płaskim garnku rozgrzej olej i obsmaż (5-7 minut) pokrojone w krążki pory.

Mielonkę pokrój w paseczki, dodaj do porów i przypraw do smaku solą, pieprzem i papryką. Duś przez chwilę pod przykryciem, podlewając bulionem.

Pod koniec dodawaj piure ziemniaczane, intensywnie mieszając całość. Jeszcze raz zagotuj i posyp posiekaną natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...