Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Pomidory z serem i salami

Składniki:
  • 10 pomidorów
  • 15 dag rokpola
  • 15 dag kiełbasy salami w plasterkach
  • 4-5 małych ogórków marynowanych
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka tartego chrzanu
  • 2 łyżki jogurtu
  • 2 łyżki majonezu dekoracyjnego
  • ostra papryka mielona
  • sól
Pomidory umyj i odkrój „wierzchołki”. Dolne części wydrąż, pozostawiając półcentymetrową warstwę miąższu przy samej skórce.

Ser starannie rozgnieć widelcem, dodaj miąższ z pomidorów, pokrojoną w wąskie paseczki wędlinę, pokrojone w drobną kosteczkę ogórki oraz posiekany szczypiorek. Całość wymieszaj z orzechami, chrzanem, jogurtem i majonezem, dodając nieco mielonej papryki i soli.

Tak przygotowanym farszem wypełnij pomidory, przykrywając je odkrojonymi czapeczkami. Ułóż na półmisku wyścielonym sałatą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...