- 10 pomidorów
- 15 dag rokpola
- 15 dag kiełbasy salami w plasterkach
- 4-5 małych ogórków marynowanych
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich
- 1 łyżeczka tartego chrzanu
- 2 łyżki jogurtu
- 2 łyżki majonezu dekoracyjnego
- ostra papryka mielona
- sól
Ser starannie rozgnieć widelcem, dodaj miąższ z pomidorów, pokrojoną w wąskie paseczki wędlinę, pokrojone w drobną kosteczkę ogórki oraz posiekany szczypiorek. Całość wymieszaj z orzechami, chrzanem, jogurtem i majonezem, dodając nieco mielonej papryki i soli.
Tak przygotowanym farszem wypełnij pomidory, przykrywając je odkrojonymi czapeczkami. Ułóż na półmisku wyścielonym sałatą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz