Szukaj przepisów

poniedziałek, 9 lipca 2012

Pomidorowa

Składniki:
  • porcja rosołowa z kurczaka lub indyka
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek pory
  • cebula
  • 3 liście laurowe
  • cebula
  • 3 ziela angielskie
  • 1 goździk
  • 1 kostka bulionowa drobiowa
  • 1 2/2 litra wody
  • maggi w płynie
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietany
  • 1 przecier pomidorowy 30 %
  • 2 łyżki usiekanej zielonej pietruszki.

Sposób przyrządzenia:
Porcję rosołową, warzywa, przyprawy zalać zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu 1 1/2 godziny. Szumować w miarę potrzeby. Wyjąć porcję rosołową i warzywa. Przecedzić. Dodać przecier pomidorowy. Zagotować. Doprawić śmietaną i maggi. Podawać z makaronem , ryżem lub lanymi kluskami posypaną zieloną pietruszką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...