Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Polędwiczki z boczniakami

Składniki na 5 porcji:
  • 60 dag polędwiczek
  • 50 dag boczniaków
  • 5 dag cebuli
  • 1 łyżka oleju
  • 1/2 łyżki masła
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 liść laurowy
  • pieprz
  • sól
Opłukane polędwiczki pokrój w cienkie plasterki i podsmaż na oleju.

Grzyby oczyść i pokrój w paski, a cebulę obierz i posiekaj. Mięso umieść w garnku o grubym dnie, dodaj cebulę, grzyby, masło, liść laurowy, skrop 2 łyżkami gorącej wody, przykryj i duś 30 minut. Następnie dodaj natkę pietruszki, śmietanę, przypraw pieprzem i solą, wymieszaj i - ponownie podgrzane - podaj z kładzionymi kluskami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...