Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Pikantne migdały

Składniki na 6-8 porcji:
  • 1/2 kg migdałów w skórce
  • 2 białka
  • 2 łyżeczki curry
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • sól
  • pieprz cayenne
  • 2 łyżeczki soli gruboziarnistej (morskiej)
Białka ubij z łyżeczką soli na sztywną pianę, podziel ją na trzy porcje. Pierwszą porcję piany przypraw curry i dokładnie wymieszaj z 1/3 migdałów. Drugą porcję piany przypraw słodką papryką i szczyptą pieprzu cayenne, po czym starannie wymieszaj z 1/3 migdałów.

Gruboziarnistą, morską sól utłucz w moździerzu i wymieszaj z resztą piany, a potem z pozostałymi migdałami.

Migdały rozłóż (tak, by się nie dotykały) na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz 15-20 minut w piecyku rozgrzanym do temperaturze 200°C.

Migdały lekko przestudź, ewentualnie porozdzielaj i usuń z nich nadmiar panierki. Następnie przesyp do oddzielnych miseczek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...