Szukaj przepisów

poniedziałek, 16 lipca 2012

Pikantne maleństwa

Składniki:
  • 30 jajeczek przepiórczych ugotowanych na twardo
  • 1 cebula
  • 3 szklanki octu
  • 1 laska cynamonu (ok. 7 cm)
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka goździków
  • 1/2 łyżeczki kolendry
  • 2-3 ziarenka pieprzu
  • 1 łyżeczka drobno pokrojonego świeżego imbiru
Zagotuj ocet z cynamonem, goździkami, kolendrą i pieprzem. Dodaj imbir, miód, zioła prowansalskie i gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 5-7 minut, po czym zdejmij z ognia. Obraną cebulę pokrój w cienkie plasterki. W słoju układaj warstwami jaja i cebulę, zalej marynatą i przykryj.

Potrawę wstaw na tydzień do lodówki - jaja można przechowywać w lodówce około 1,5 miesiąca. Używaj ich do ozdabiania kanapek, przygotowywania sałatek lub dekorowania półmisków z wędlinami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...