Szukaj przepisów

poniedziałek, 16 lipca 2012

Pikantna pasta z wątróbki

Składniki na 4 porcje:
  • 35 dag wątróbki
  • 1 cebula
  • 2 jaja
  • curry, pieprz
  • sól
  • tłuszcz do smażenia
  • mąka do panierowania
Wątróbkę opłucz, osusz, oczyść z błon, pokrój w ukośne plastry, oprósz curry i pieprzem i obtocz w mące. Smaż je na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Dodaj drobno posiekaną cebulę, jeszcze chwilę podduś i odstaw do ostygnięcia, a następnie zmiel razem ugotowanymi na twardo i obranymi ze skorupek jajkami i przypraw solą.

Powstałą pastę posól i otrzymasz znakomitą „okrasę” do bagietki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...