Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Pierścionki z cebuli

Składniki:
  • 4 cebule
  • 1 1/2 szklanki piwa
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 jajo
  • pieprz
  • pieprz cayenne
  • sól
  • olej do smażenia
Cebule obierz, opłucz i pokrój na grube plastry. Potem podziel na pierścionki, włóż do miski, zalej piwem, odstaw na godzinę.

Mąkę zmiksuj ze szklanką wody, dodaj jajo, całość wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Na głębokiej patelni rozgrzej olej, każdy pierścionek zanurz w cieście i usmaż na złoty kolor. Wyjmij z oleju, a nadmiar tłuszczu osącz na papierowym ręczniku. Do momentu podania trzymaj w podgrzanym piekarniku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...