- 4 grube plastry mięsa z piersi indyka (po 15 dag)
- 4 płaskie łyżeczki startego parmezanu
- po 1/4 zielonej i czerwonej papryki
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Paprykę umyj, osusz i pokrój w drobną kostkę, a potem wymieszaj z parmezanem. Do każdej kieszonki bardzo delikatnie włóż po 2 łyżeczki nadzienia i zepnij wykałaczką lub szpilką do mięsa. Następnie mięso lekko oprósz mąką i obsmaż z obu stron na oliwie. Gdy się zrumieni, zmniejsz ogień, przykryj patelnię i wlej ćwierć szklanki gorącej wody. Mięso duś, aż będzie miękkie.
Kurczak jest pyszny z piure ziemniaczanym i surówką z selera z orzechami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz