Szukaj przepisów

poniedziałek, 16 lipca 2012

Piękna Rozyna

Jabłka w galarecie
    Składniki:
  • 50 dag winnych jabłek
  • 1 szklanka cukru
  • sok i skórka otarta z 1 cytryny
  • cynamon
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 1 łyżeczka masła
  • bita śmietana
  • listki melisy
Obrane i pokrojone na ćwiartki papierówki lub antonówki obgotuj w gęstym syropie ze szklanki cukru, wody z dodatkiem soku, skórki z cytryny i laski cynamonu. Gdy jabłka się zeszklą, wlej rozrobioną wodą żelatynę.

Formę do babki (z kominkiem) wysmaruj masłem, wlej do niej galaretkę i zostaw do schłodzenia. Po wyjęciu z formy udekoruj listkami melisy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...