Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Pieczone udka kurczaka

Składniki na 4 porcje:
  • 4 udka kurczaka
  • 2 łyżki oleju (oliwy z oliwek)
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 4 roztarte goździki
  • 1 ząbek czosnku
  • bulion z kurczaka (instant)
Udka ułóż w żaroodpornym naczyniu, pozostałe składniki wymieszaj, a otrzymaną masą natrzyj mięso. Tak przygotowane wstaw do nagrzanego piekarnika (190°C) i piecz, aż udka będą miękkie i ładnie zrumienione z wierzchu.

Podawaj z ziemniakami (np. pieczonymi) i dowolną surówką.

Zapamiętaj! W taki sam sposób możesz przyrządzać różne kawałki mięsa drobiowego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...