Szukaj przepisów

wtorek, 3 lipca 2012

Pieczone banany

Składniki
  • 6 bananów
  • 50g rumu
  • 15 dag czekolady
  • 2 łyżki masła 
  • 10 dag cukru
Z cukru i około 1/4 szklanki wody gotujemy gesty syrop. Czekoladę rozpuszczamy na parze i ucieramy z dodawanym po łyżce syropem i masłem.
Banany obieramy ze skórki, odcinamy końcówki, zawijamy w posmarowaną masłem folię aluminiową i wstawiamy do gorącego piekarnika na około 15 minut.
Miękkie banany odwijamy z folii, skraplamy rumem, polewamy przygotowanym sosem czekoladowym i po ostygnięciu kroimy ukośnie na trzy-czterocentymetrowe kawałki. W każdy kawałek wbijamy wykałaczkę . Podajemy na zimno lub na gorąco.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...