Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Pieczarki po piemoncku

Składniki:
  • 25 dag pieczarek
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 4 dag masła
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki parmezanu
  • szczypta soli
  • odrobina maggi
Pieczarki pokrój w cieniutkie plasterki i uduś w połowie masła z 1 łyżką posiekanej natki. Następnie wyłóż je do małej żaroodpornej formy, posyp 1 łyżką posiekanej natki, bułką tartą, skrop przyprawą do zup, posyp startym serem i zapiecz przez 10 minut w piekarniku.

Na spód żaroodpornego naczynia możesz też położyć spaghetti, a na wierzchu ułożyć grzyby z pozostałymi dodatkami i również zapiec w piekarniku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...