- 40 dag gotowanego mięsa z wywaru
- 2 zielone ogórki
- po 1 czerwonej, zielonej i żółtej papryce
- 3 ziemniaki
- 25 dag pieczarek
- 2 cebule
- 1 szklanka rosołu
- 5-6 pomidorów
- 2 łyżki oleju
- zmielone ziele angielskie
- posiekana natka pietruszki
- cząber
- cukier
- sól, pieprz
W dużym płaskim kociołku zeszklij na gorącym oleju cebulę, włóż ziemniaki, ogórki i paprykę, wymieszaj i przez chwilę smaż. Potem wrzuć pieczarki, wlej bulion i duś razem przez 10 minut. Po upływie tego czasu włóż mięso oraz wszystkie przyprawy. Duś jeszcze przez 30 minut, dodając pod koniec pomidory. Przed podaniem posyp posiekaną natkę pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz