Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Parówki zapiekane z serem i pomidorami

Składniki:
  • 8 parówek
  • 8 cienkich plastrów żółtego sera (gouda, ementaler)
  • 1/2 szklanki gęstej śmietany 22-proc.
  • 1 łyżka masła
  • 1-2 łyżeczki musztardy
  • 4 pomidory
  • sól
  • pieprz
    ponadto:
  • 1 bagietka
  • zielona sałata mieszana
Włącz piekarnik i poczekaj, aż nagrzeje się do temperatury 220°C. Jednocześnie każdą parówkę po zdjęciu osłonki owiń plastrem żółtego sera i włóż do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia.

W kubeczku wymieszaj śmietanę z musztardą, solą i pieprzem, zalej nią parówkowe roladki i wstaw je na 10 minut na górną półkę piekarnika. W tym czasie sparz pomidory i po zdjęciu skórki przekrój je na połówki.

Wyjmij z piekarnika lekko podpieczone roladki, na każdej umieść połówkę pomidora i ponownie wstaw je do piekarnika na 10 minut, co Ci daje czas na przygotowanie zielonej sałaty mieszanej.

Uwaga! Parówki można zastąpić zrolowanymi plasterkami szynki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...