- 8 parówek
- 8 cienkich plastrów żółtego sera (gouda, ementaler)
- 1/2 szklanki gęstej śmietany 22-proc.
- 1 łyżka masła
- 1-2 łyżeczki musztardy
- 4 pomidory
- sól
- pieprz
- ponadto:
- 1 bagietka
- zielona sałata mieszana
W kubeczku wymieszaj śmietanę z musztardą, solą i pieprzem, zalej nią parówkowe roladki i wstaw je na 10 minut na górną półkę piekarnika. W tym czasie sparz pomidory i po zdjęciu skórki przekrój je na połówki.
Wyjmij z piekarnika lekko podpieczone roladki, na każdej umieść połówkę pomidora i ponownie wstaw je do piekarnika na 10 minut, co Ci daje czas na przygotowanie zielonej sałaty mieszanej.
Uwaga! Parówki można zastąpić zrolowanymi plasterkami szynki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz