Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Biała kiełbasa pieczona

Składniki na 4 porcje:
  • 70 dag białej kiełbasy
  • 2 duże cebule (20 dag)
  • 1 łyżka smalcu
  • sól
Kiełbasę zwiń w wianek, kilkakrotnie nakłuj widelcem, włóż do posolonej wody i gotuj w odkrytym garnku (na małym ogniu) około 10 minut. Potem wyjmij i osącz.

Cebulę obierz i pokrój w półplastry. Kiełbasę ułóż w brytfannie na stopionym smalcu, włóż cebulę i piecz około 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C.

Kiełbasę podawaj obłożoną cebulą, z ziemniakami z wody (lub piure), posypanymi natką pietruszki oraz z surówką lub chrzanem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...