- 4 mięsiste kolorowe papryki
- 1 cebula
- 3 twarde mięsiste pomidory
- 30 dag wątróbki cielęcej
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżka masła
- tymianek, majeranek
- sól, pieprz
W rondlu rozgrzej olej, zeszklij cebulę, dodaj paprykę i chwilę podsmaż, mieszając. Teraz do rondla włóż pomidory i posyp całość ziołami, solą i pieprzem. Następnie przez kilka minut duś wszystko pod przykryciem na niewielkim ogniu.
Obraną z błon wątróbkę pokrój w cienkie ukośne plastry, usmaż na stopionym maśle, posól, ułóż w żaroodpornym naczyniu. Tak przygotowaną wątróbkę obłóż uduszonymi warzywami i wstaw do nagrzanego piekarnika. Po krótkim podgrzaniu podaj z makaronem, francuskimi kluskami albo ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz