Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Pączki z ananasem

Składniki:
  • 1 puszka ananasa
  • 2 jaja
  • 1 1/2 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki jasnego piwa
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • sól
Mąkę wymieszaj ze szczyptą soli, następnie dodaj 3 łyżki cukru pudru i rozbełtane jaja. Całość mieszaj drewnianą łyżką, dolewając stopniowo piwo i łyżkę oleju. Ciasto powinno być bardziej gęste niż na naleśniki. Odstaw je na 2-3 godziny.

Teraz osącz z zalewy ananasy, pokrój je w drobną kostkę i oprósz pozostałym cukrem pudrem. Dodaj je do ciasta, delikatnie z nim wymieszaj.

Na głębokiej patelni rozgrzej olej, wrzucaj łyżką kawałki ananasa oblepione ciastem. Smaż po 3-4 min z każdej strony. Wyjmij na bibułę, osącz z tłuszczu i podawaj, np. z bitą śmietaną z cukrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...