Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Owoce w cieście rumowym

Składniki:
  • 40 dag mąki
  • 4 łyżki cukru
  • 1 1/2 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki rumu
  • szczypta soli
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki oleju
  • po 2 puszki ananasa (krążki) i brzoskwiń
  • tłuszcz do smażenia
  • cukier puder do posypania
Z mąki, mleka, cukru, rumu, oleju, soli i proszku do pieczenia przygotuj ciasto. Osączone z kompotu ananasy i brzoskwinie zanurzaj w cieście, po czym smaż w gorącym tłuszczu. Osącz je na bibule i - jeszcze ciepłe - posyp cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...