Szukaj przepisów

poniedziałek, 9 lipca 2012

Ogórkowa z ryżem

Składniki:
  • 1 ćwiartka z kurczaka
  • 1/2 kg porcji rosołowej z indyka
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek pory
  • 10 dag ryżu
  • 1/2 szklanki śmietanki słodkiej
  • 1 słoiczek przecieru ogórkowego
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • 1 kostka bulionu drobiowego
  • 2 łyżki usiekanego zielonego koperku
  • 1 1/2 litra wody

Sposób przyrządzenia:
Marchew, pietruszkę, seler utrzeć na tarce jarzynowej / grube oczka / . Porę drobno pokroić. Mięso, jarzyny, przyprawy zalać woda. Zagotować. Wsypać ryż. Gotować przez 1 godzinę. Wyjąć mięso. Wlać przecier ogórkowy. Zaprawić śmietanką. Posypać koperkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...